Geen producten (0)
 

Halita Gorgelmiddel 500ml

€ 18,39 (inclusief btw 21%)
Op voorraad
Specificaties
Bruto gewicht 0,58 Kg
Omschrijving

Halita Gorgelmiddel

Actieve bestanddelen Gebruik
0,05% Chloorhexidine Digluconaat
0,05% Cetylpyridinium Chloride
0,14% Zink-lactaat
Bevat geen alcohol
1 a 2 x daags gedurende 1 minuut gorgelen met 15 ml Halita.
Het is belangrijk bij het gorgelen het hoofd goed achterover te houden en de tong uit te steken. Bedek de mond tijdens het gorgelen met b.v. een washandje.

Halita Gorgelmiddel

Oorzaken halitose

Halitose is een abnormale geur van de uitgeademde lucht. Belangrijk is orale halitose niet te verwarren met een tijdelijke slechte adem, die ontstaat na het gebruik van o.a. tabak, alcohol, knoflook, specerijen en spruitjes.

Hoe ontstaat orale halitose?

Een grote misvatting is dat een slechte adem wordt veroorzaakt door maagproblemen of een niet goed functionerend maagklepje. Dit is vrijwel nooit het geval. Uit klinisch onderzoek is gebleken dat in de meeste gevallen (87% !) de slechte adem ontstaat in de mondholte en dan met name op het achterste gedeelte van de tong. Dit gedeelte is nogal ruw en heeft veel groeven en fissuren, waarin zich grote aantallen bacteriën kunnen nestelen. Daarbij vormt zich bij veel mensen ook een plaquelaag op de tong. Deze plaquelaag is te herkennen aan de wit/gele aanslag op met name het achterste gedeelte van de tong. Een aantal bacteriën zoals de Fusobacterium nucleatum en Porphyromonas gingivalis zijn zogenoemde proteolytische bacteriën die door afbraak van de eiwitten uit de plaquelaag op de tong vluchtige zwavelverbindingen (VZV’s) produceren. Deze VZV’s hebben een zeer onaangename geur.

Overige oorzaken van slechte adem

Bacteriën en plaque op de tong zijn volgens klinisch onderzoek één van de belangrijkste veroorzakers van orale halitose.
Andere oorzaken kunnen o.a. zijn:
  • tandvleesontstekingen
  • tandplaque en tandsteen
  • droge mond
  • ontstekingen in de mond, neus(holten) en aan de luchtwegen
  • maag- en darmproblemen
  • suikerziekte
  • extra orale halitose; vanuit de longen