Geen producten (0)

Flossdraad wordt gebruikt om tandplak tussen tanden en kiezen vandaan te halen. Flossdraad wordt voornamelijk geadviseerd bij mensen met smalle ruimtes tussen de tanden en kiezen en bij mensen die last hebben van gaatjes tussen tanden en kiezen. Is er teveel ruimte voor flossdraad tussen de tanden en kiezen? Probeer dan een tandenstoker of een rager.

De beste manier om floss te gebruiken is om ongeveer een stuk van 35 cm om de middelvingers te wikkelen. Daarna spant u een stukje van ongeveer 2 cm tussen de duimen en/of wijsvingers. Onder zachte druk maakt u een zagende beweging met de floss tot u door het contactpunt heen bent (daar waar de tanden en kiezen elkaar raken). Gebruik geen kracht, omdat de kans dat u dan door het contactpunt heen schiet en het tandvlees beschadigd erg groot is! Trek als u door het contactpunt heen bent de floss naar één kant van de tand of kies toe en ga met een zagende beweging van net iets onder het tandvlees naar boven. Daarna herhaalt u deze stap voor de andere kant van de tand of kies. Daarna gaat u verder met de volgende tand of kies. Hiervoor wikkelt u eerst een stukje floss van uw ene middelvinger los en draait dit om de andere middelvinger. U flosst dan weer met een schoon stukje floss uw volgende tand of kies. U hoeft dus niet een heel nieuw draadje te pakken, maar zoekt een schoon stukje op de ongeveer 35 cm floss die u om uw vingers gewikkeld heeft.

Het is niet de bedoeling dat het flossen zeer doet wel kan het tandvlees wat gaan bloeden. Dit is een teken dat er ontsteking aanwezig is. Als u een aantal dagen achter elkaar flosst dan zult u merken dat de bloeding verminderd. Is dit niet zo dan dient u een tandarts of mondhygiënist te raadplegen! U kunt de tandarts of mondhygiënist natuurlijk altijd vragen om een demonstratie flossen te geven.