Geen producten (0)
 

Vitis Orthodontic Wax 2 doosjes

€ 6,51 (inclusief btw 21%)
Op voorraad
Specificaties
Bruto gewicht 0,02 Kg
Omschrijving

Vitis Orthodontic Wax

Indicatie
In geval van irritatie van de zachte weefsels in de mond als gevolg van aanwezigheid van een beugel of andere vaste orthodontische apparatuur.

Toepassing
Regelmatig een geringe hoeveelheid Vitis Orthodontic Wax aanbrengen op de delen van de orthodontische apparatuur die irritatie van de zachte weefsels veroorzaken.

Mondproblemen tijdens orthodontie

Gedurende de periode van orthodontische behandeling is een optimale mondhygiëne voor de patiënt een stuk minder gemakkelijk te bereiken.
Door de aanwezigheid van de vaste apparatuur kan bacteriële tandplaque accumuleren met als gevolg:

  • Tandvleesproblemen
  • Demineralisatie van het tandglazuur (cariës)
  • Slechte adem

Wanneer een dagelijkse ondersteuning tijdens orthodontische behandelingen wenselijk is zijn producten met de werkzame stof chloorhexidine echter niet geïndiceerd.
Een bijkomend probleem tijdens orthodontische behandelingen is dat de vaste apparatuur wrijving en irritatie kan veroorzaken en daardoor de zachte weefsels in de mond kan beschadigen.


Vitis Orthodontic

Met het oog op de genoemde problemen tijdens orthodontische behandelingen heeft Dentaid de Vitis Orthodontic producten ontwikkeld.
Deze producten geven niet alleen bescherming tegen cariës, maar voorkomen ook plaque-vorming. Daarbij worden de zachte weefsels in de mond beschermd en verzorgd wat irritatie door de apparatuur voorkomt en vermindert.


Twee-voudige werking

De Vitis Orthodontic producten hebben een
Twee-voudige werking:

  • Beschermen tegen cariës
  • Verzorgen en beschermen de zachte weefsel in de mond